Over Loonbedrijf Smit

Historie

Smit Loonbedrijf is voortgekomen uit de maatschap gebroeders Smit wat bestond uit de gebroeders Jaap, Henk en Marius Smit. Nadat er in 1995 een bedrijfssplitsing is geweest, is Marius Smit samen met zijn vrouw verder gegaan onder de naam maatschap Smit.

Vanaf het jaar 2000 zijn ook de zoons Jan-Pieter en Martijn Smit in de maatschap gekomen en deze zijn verder gegaan met het uitbreiden van het agrarisch loonwerk.

In 2007 zijn Marius en Rita Smit uit de maatschap gestapt en zijn Jan-Pieter en Martijn onder de naam Smit loonbedrijf verder gegaan.

Vrij snel na deze stap diende zich al weer de volgende stap aan en wel te verstaan de overname van het grondverzetbedrijf van Nico Roeper (Roeper grondverzet). Deze stap is in begin 2009 gemaakt, omdat het bijna niet meer mogelijk was om nog verder te groeien in het agrarisch loonwerk en omdat het een hele mooie toevoeging is bij het bedrijf.

Sinds de winter van 2013/2014 is loonbedrijf Smit in het bezit van een andere locatie waar in de nabije toekomst het loonbedrijf naartoe zal verhuizen.

HUIDIGE SITUATIE

Binnen het huidige bedrijf zijn wij actief in meerdere takken. Zo hebben wij in de zomer van 2010 een nieuwe stal gebouwd voor onze melkkoeien, welke voldoet aan de maatlat duurzame energie en zo een waar paradijs is voor de koeien.

Tevens zijn wij natuurlijk nog steeds volop bezig in het loonwerk en het grondverzet, wat voor ons een uitdaging is om daar verder mee te groeien en waar het kan onze markt te verbreden. Vandaar ook dat wij ons steeds meer gaan onderscheiden door het behalen van onder andere het VCA certificaat en sinds 2013 ook het VKL certificaat welke staat voor voedsel kwaliteit loonwerk.